ΖΕΣΤΑ ΝΕΡΑ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ




banner imagebanner image
ΖΕΣΤΑ ΝΕΡΑ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Ζεστά νερά χρήσης για ξενοδοχείο
 
Τα περισσότερα ξενοδοχεία δεν προτίθενται άμεσα να τροποποιήσουν το σύστημα που διαθέτουν για θέρμανση και κλιματισμό (π.χ. κλιματιστικά split, VRV) επειδή είναι σχετικά καινούργιο ή επειδή δεν θέλουν να κάνουν εργασίες στο εσωτερικό του ξενοδοχείου. Ενδιαφέρονται όμως πάρα πολύ να καταργήσουν το πετρέλαιο που χρησιμοποιούν χειμώνα - καλοκαίρι για τα ζεστά νερά χρήσης. Για αυτή την περίπτωση, η Climaveneta διαθέτει ειδικές αντλίες θερμότητας που συμφέρει να εγκατασταθούν και να λειτουργήσουν αποκλειστικά και μόνο για να παράγουν ζεστά νερά χρήσης προσφέροντας οικονομία τουλάχιστον 50%.
 
Απλή & γρήγορη σύνδεση
 
Οι ειδικές αυτές αντλίες θερμότητας τοποθετούνται σε οποιοδήποτε εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου και συνδέονται με το τυχόν υφιστάμενο boiler, παρέχοντας αυτές πλέον το απαιτούμενο θερμό νερό. Δεν απαιτείται καμία άλλη επέμβαση ή αλλαγή στο εσωτερικό του ξενοδοχείου. Αυτό ισχύει για όλα τα ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, συγκροτήματα bungalows, σύνθετα τουριστικά καταλύματα από 5 δωμάτια μέχρι 280 δωμάτια, με ένα μόνο μηχάνημα !
 
Αποκλειστικά για ζεστά νερά χρήσης
 
Η πλειοψηφία των ξενοδοχειακών μονάδων, από τη μικρότερη μέχρι τη μεγαλύτερη, από τη Ρόδο μέχρι τα Ιωάννινα, καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες καυσίμων για να θερμάνουν νερό χρήσης για τα δωμάτια, την κουζίνα, τα πλυντήρια, για γενική καθαριότητα, για κοινόχρηστα μπάνια. Η Climaveneta διαθέτει ειδικά μοντέλα αντλιών θερμότητας για να καλύψει τις ανάγκες αυτές με κόστος 35 έως 60% χαμηλότερο από το πετρέλαιο, τελείως ανεξάρτητα από το τυχόν εγκατεστημένο σύστημα θέρμανσης και κλιματισμού.
 
Κάθε μέρα, κάθε ώρα  
 
Οι αντλίες θερμότητας μπορούν να καλύψουν το 100% των αναγκών σε ζεστά νερά, ανεξάρτητα εάν είναι πρωί ή βράδυ, χειμώνας ή καλοκαίρι. Αυτά ισχύουν για κάθε μέγεθος του ξενοδοχείου, από 5 έως 500 δωμάτια και ανεξάρτητα από τη θέση του στο βουνό ή σε νησί και φυσικά όπως είπαμε ανεξάρτητα από το σύστημα θέρμανσης και κλιματισμού που διαθέτει. Εάν κάποια ξενοδοχεία διαθέτουν ήδη ηλιακά συστήματα τα οποία καλύπτουν ένα μέρος των αναγκών ζεστού νερού σε εποχές με ηλιοφάνεια, οι αντλίες θερμότητας θα καλύψουν το υπόλοιπο.
 
Η Climaveneta εξειδικεύεται στα ξενοδοχεία
 
Μεγάλη προσοχή χρειάζεται από τους ξενοδόχους διότι άλλες μάρκες αντλιών θερμότητας που κυκλοφορούν δεν είναι κατάλληλες για ξενοδοχεία και δεν μπορούν να παράγουν ζεστά νερά σε υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος που επικρατούν στην αποκορύφωση της καλοκαιρινής σεζόν. Αντίθετα οι αντλίες θερμότητας της Climaveneta είναι ειδικά σχεδιασμένες για ξενοδοχειακές εφαρμογές. Επίσης, οι περισσότερες μάρκες δεν έχουν καν τα μεγέθη αντλιών θερμότητας που απαιτούνται για τις ανάγκες των ξενοδοχείων και προσφέρουν πολλές μικρές που προορίζονταν για εγκατάσταση σε... σπίτια. Από την άλλη, η Climaveneta διαθέτει ειδική σειρά όπου με ένα μηχάνημα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ξενοδοχείου μέχρι και 280 δωματίων
 
Ένα κρυφό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα
 
Έως τώρα, οι μηχανικοί – σύμβουλοι των ξενοδόχων δεν έμπαιναν στον κόπο να τους προτείνουν τις αντλίες θερμότητας γιατί δεν υπήρχε κάποιο ισχυρό κίνητρο. Έδιναν στον ξενοδόχο μόνο την κλασσική λύση με το «παλιό καλό λέβητα πετρελαίου», σαν να μην υπήρχε καμία εναλλακτική. Την τελευταία δεκαετία, με τις τιμές του πετρελαίου να ανεβοκατεβαίνουν... σαν ασανσέρ, οι ξενοδόχοι που θα επενδύσουν σε μία αντλία θερμότητας θα αποκτήσουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, μετατρέποντας αυτή την «πληγή» εξόδων σε μείωση λειτουργικών δαπανών του ξενοδοχείου τους. Τα χρήματα που θα εξοικονομούν από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της αντλίας θερμότητας, μπορούν να τα επενδύσουν σε επέκταση της μονάδας τους ή σε βελτίωση των τιμολογίων τους, περνώντας έτσι μπροστά από τον ανταγωνισμό.
 
Πίσω